13 reacties op “Pyreneeën 2: Gevogelte

 1. Hai Dick,

  Het rare van nieuwe soorten is, is dat je ze eerst een keertje moet zien en er een baggerplaat van moet maken, om een volgende keer ze veel vaker tegen te komen en er prachtplaten van te maken.
  Daar zijn het paapje en de bonte vliegenvanger mooie voorbeelden van. De tweede ontmoeting met de wouw leverde ook veel mooiere foto’s op dan de eerste. Maar man, wat heb je een hoop mooie soorten gezien en ook nog gefotografeerd. Niet allemaal even mooi, maar dat gaat een volgende keer wel lukken. Heerlijk zo’n vakantie met zoveel mooie soorten en zoveel primeurs. O ja, je laatste foto’s zijn niet van een adelaar maar van een gier.

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

 2. Máár 400 mm. en dan klagen over slechte foto’s … Laat ik dan maar niet te veel uitweiden over de moeite die ik heb met een schamele 300 mm. Het verschil is dan ook duidelijk tussen jouw vogelfoto’s en de mijne. Wat roofvogels betreft eindigen die van mij altijd in de kwaliteit die hier van de groene specht te zien is, minder dus maar de rest … Dream on voor mij. Die rode wouwen staan er echt fantastisch op en de kleintjes ook wat mij betreft.
  Rode wouwen vliegen er heel veel bij ons huis in de vulkaaneifel … Vaak op ooghoogte voor het raam langs. Aan de kansen ligt het dus niet.

  Liked by 1 persoon

  • “slechts” 400mm staat dan ook tussen aanhalingstekens. Op zich ligt het daar dan ook niet aan, het probleem is meer: hoe kom je ongezien dichterbij… Ik ben niet zo fanatiek dat ik uren onder een camoeflagenetje ga liggen (nog niet).
   Veel Rode Wouwen op ooghoogte? Waar blijven de plaatjes? Of is de afstand te groot?

   Like

   • Het ziet er spectaculair uit, vooral wind tegen, dan hangen ze bijna stil. Ik zie dat echter soms en zonder dat ik de camera bij de hand heb … Ooit hoop ik dat ik er eens een uurtje voor kan gaan zitten. Maar dan gebeurt zoiets natuurlijk niet.

    Like

 3. Over soorten heb je niets te klagen, want je hebt toch maar een hele reeks bijzondere waarnemingen kunnen doen. Roofvogels fotograferen is hoe dan ook toch al lastig, maar over de beelden van de wouw mag je best tevreden zijn. Ook van het kleine spul heb je echt wel mooie beelden, zeker als je bedenkt dat ze niet vanuit een schuilhut gemaakt zijn. Koe-eksters zijn zeldzame waarnemingen. Gelukkig voor jou zijn er niet horden vogelaars op af gekomen.
  op dit vlak duidelijk een geslaagde vakantie.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 4. Wauw, die tweede serie van de rode Wouw, daar heb ik gewoon geen andere woorden voor dan ….Wauw…echt heel gaaf, en de foto’s zijn echt top. Verder erg leuk om zoveel soorten, waaronder een flink aantal primeurtjes, te zien. Die vale gier op het eind is ook even een belevenis, zo dichtbij heb ik ze nooit gezien in de Pyreneeën.
  groetjes Ghita

  Like

 5. Prachtig , wat een soorten en ze zijn allemaal mooi maar vooral het paapje op het prikkeldraad vind ik een heel mooi plaatje, lekker softe achtergrond. Ben benieuwd naar je vervolgserie, groeten Adria

  Liked by 1 persoon

 6. Zo heee…….. ik zit heir toch wel een beetje groen te wezen Dick.
  Die serie van de Wouw is werkelijk schitterend om te zien en ook het Paapje vind ik helemaal geweldig. Niet dat je andere foto’s niet mooi zijn maar deze springen er gewoon bovenuit.
  Ook je groen specht bezorgt me een steek want die staat al heel lang op mijn wensenlijstje.
  Buizerd heb je ook mooi te pakken net als de andere vogeltjes.
  Een mooi en rijk gevuld blog waar je trots op mag zijn.
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s