13 reacties op “Pyreneeën 1: Flora en Insecten

 1. Mooie diverse reeks, mooie beelden. Het zal het zuiden wel zijn, want het stikt van de vuurwantsen in mijn hibiscus. Maar wel pas voor het eerste jaar.
  Je onbekende bloem heet groot kaasjeskruid.

  Liked by 1 persoon

 2. Toch leuk om eens in een hele andere omgeving te fotograferen, allerlei vreemde insecten en prachtige bloemen laat je zien, vooral de passiebloem is heel mooi op de foto gezet en dan de groene cicade; wat een beeldschoon plaatje ! Groeten Adria

  Liked by 1 persoon

 3. Leuke serie, zittten toch wel wat exotische insekten tussen. Die cicade is mooi zeg, maar ze maken wel veel herrie dacht ik. De flora heb je weer supermooi vastgelegd, vooral die herfststijlloos.
  Passiebloem is ook prachtig, leuk dat het daar in het wild groeit (ik heb het destijds niet gezien, maar lette daar toen ook nog niet zo op).
  groetjes Ghita

  Like

 4. Die sprinkhaan vind ik zonder meer een pracht exemplaar. Nooit gezien zo’n felgeel geval. Heb eventjes gezocht maar vond alleen een knalgele uit Turkije en is net iets anders dan de jouwe. Vuurwantsen zeldzaam? Wie heeft je dat wijsgemaakt? Maar mooi zijn ze inderdaad. Wilde cyclamen heb ik afgelopen week ook heel veel gezien (Corfu) en je hebt gelijk, dan zijn ze opeens niet meer tuttig. Insectenloos waren ze wel … blijkbaar niet genoeg nectar of zo. Ben benieuwd naar wat je nog meer gezien hebt overthere.

  Liked by 1 persoon

 5. Het voelt altijd goed als je in je vakantieomgeving veel nieuwe flora en fauna ziet. De cicade heeft een sympathieke tegenprestatie geleverd voor alle herrie door even voor je te poseren. De passiebloem staat er ook mooi en vooral origineel op. Zo kon ik ze op La Gomera niet fotograferen. Gefeliciteerd met de ontdekking van die gele sprinkhaan. Altijd leuk als kenners er niet uitkomen welke soort het is. Al met al een prachtig blog.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 6. Prachtige serie beelden Dick. Vooral de cicade en de wants staan er heerlijk op. Knap toch hoe jij insecten en planten weet te fotograferen. Ik zou het woordje “Geklungel” maar eens uit je subtitel halen. Ben zeer benieuwd naar de beelden van de rest van je wensenlijstje.

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

 7. Prachtige foto’s Dick en een mooi gebied waar je was gezien de vele mooie flora en fauna. Je Indisch Bloemriet vind ik echt heel mooi en je Herfsttijloos is ook echt heel mooi om te zien. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Je kleurige wantsen zijn ook bijzonder fraai. Die onbekende grassoort heb je ook echt geweldig mooi vereeuwigd. Dit is weer even heerlijk genieten 🙂
  Groetjes,
  Helma

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s