8 reacties op “Tussendoortje AWD

 1. Dat was weer een rijke oogst, al vond je niet helemaal wat je wilde. Maar zo gaat dat nou eenmaal heel vaak, het zorgt ook wel weer voor verrassingen.
  Erg mooi licht bij je honingbijtjes, de kleuren zijn daardoor echt prachtig.
  De eerste glazenmaker is ook erg mooi, mede door de achtergrond. Nr 2 laat het qua scherpte op het kopje net even afweten.
  Zonnedauw blijft gewoon erg lastig, je hebt mooie zachte plaatjes weten te maken, maar sommige zijn mij net iets te wazig.
  Veruit de mooiste vind ik de worstelende en de bijkomende juffer.

  Groeten Loes

  Liked by 1 persoon

 2. Hoi Dick,
  Zonder statief is het erg lastig insecten te fotograferen. Mijn ervaring met grote lensopeningen bij insecten is, ook met statief, dat het zelden wordt wat ik mooi vind. Zonnedauw blijft een hele opgave. Over het algemeen vind ik het uitdagender als een insect er niet meer van los kan komen. Opmerkelijk vind ik dat je nog geen boomkikkers gezien hebt. Natuurlijk zie je ze niet iedere keer als je ze opzoekt, maar in juli/augustus lukte het mij toch vrijwel altijd. Hagedissen bieden je meestal de beste kansen als ze nog niet helemaal opgewarmd zijn. Jij trof het wel dat de hagedis een prooi verschalkte. Dat levert altijd een mooi plaatje op.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 3. Weer een mooie serie van de AWD, de hommeltjes met de dauwdruppels zijn leuk, en veel mooie vlinderfoto’s, ik vond het dit jaar toch wat tegenvallen met de vlinders in de AWD, hoewel ik wel veel keizersmantels heb gezien, maar daarentegen amper koevinkjes en icarusblauwtjes. De softe foto’s van de zonnedauw vind ik heel mooi, ben toch benieuwd hoe je dit hebt gedaan, ik ben gisteren daar nog even bezig geweest, maar krijg echt alleen maar knalkleuren….
  de happende hagedis is ook een leuke ervaring, en supergoed vastgelegd.
  groetjes Ghita

  Liked by 1 persoon

 4. Een heel leuk tussendoortje met meesterlijke platen. Helaas geen boomkikkertjes voor je maar wel een mooie glazenmaker en houtpantserjuffer. Ook je zonnedauw is geweldig net als je vlinders. Je zandhagedis is echt heel erg gaaf en vooral die met de prooi. Dat zie je eigenlijk bijna nooit voorbij komen. Heerlijke wandenling Dick.
  Groet,
  Helma

  Liked by 1 persoon

 5. Hai Dick,

  Ik ben van mening dat je inmiddels je sub-titel van je blog aan moet passen.
  Zeker met betrekking tot je macro’s. Het woordje geklungel ligt inmiddels ver achter je, want er zitten een aantal prachtige platen tussen.
  Boomkikkers zijn vaak lastig te vinden. Je weet dat ze er zijn, maar je ziet ze zo snel over het hoofd. Volgend jaar maar weer dan.
  Je hagedis is wel super hoor. Hoe vaak heb je de mazzel dat je net iets te eten tegenkomen.
  Dat geeft zo’n plaat iets extra’s en helemaal als die tong nog eens naar buiten komt.
  Prachtig.

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s