9 reacties op “Bronsgroen Eikenhout – Pietersberg

 1. Mooi blogje van een weekje zuid-limburg, vooral de luzerne macro’s vind ik heel erg mooi en dan in het bijzonder de luzerne 3, de luzerne 4 vind ik minder maar smaken verschillen nu eenmaal. Gr. Adria

  Liked by 1 persoon

 2. Hai Dick,

  Weer zo’n mooi blogje met grote diversiteit. Prachtig de paarse bloem met rustige achtergrond.
  De bever beloofd erg veel, want je had hem zo te zien lekker dichtbij. Dat doe je iedere keer toch wel knap hoor. De jonge oehoe is er ook eentje om in je boekje op te schrijven. Niet zo’n vogel die bij iedereen op z’n kop gaat zitten, maar gewoon een wilde in zijn leefomgeving. Ik moest wel ff goed kijken 😉
  Een junikever is een soort waar ik wel eens van gehoord had, maar niet eerder zo’n mooie foto van gezien. Top.
  De bever beloofd erg veel, want je had hem zo te zien lekker dichtbij.

  Groet,
  René

  Like

 3. Hoi Dick,
  Zuid Limburg is eigenlijk altijd de moeite waard, zeker als je gaat wandelen. De junikever heb je knap vereeuwigd, prachtig scherp. Van de luzerne vind nr 3 het mooist. En dan nog twee bijzondere momenten. Een oehoe zien is al een belevenis, maar als je hem zou zien zoals je de bever hebt gedaan zou het nog mooier zijn. De bever maakt mij wel nieuwsgierig.
  Groet, Kees

  Like

 4. De wilde bosrank is misschien niet bijzonder als soort maar heb het toch nog nooit gezien en ik vind dat een erg mooie foto. Junikevers heb ik dit jaar erg veel getroffen en dat was inderdaad ook in juli. Op de St. Pietersberg zijn wel degelijk bijzondere vlinders te zien, maar je moet wel weten waar precies. Zo vliegt het Boswitje er veelvuldig en het Bruin Dikkopje.
  Ben benieuwd naar je beverblog .. De introfoto ziet er zeer veelbelovend uit!

  Liked by 1 persoon

 5. Ik loop erg achter met het reageren op je blog (niet alleen bij jou trouwens). Dus ik sla maar even een paar blogjes over om weer bij te komen. Je moet ook niet zo veel fotograferen! 😉

  Jammer dat het op fotogebied wat tegenviel, maar toch een goed gevuld blogje er aan overgehouden. Luzerne 3 steekt er wat mij betreft bovenuit. Een prachtige foto!

  Ook ik ben benieuwd naar je beverblogje.

  Gr. René

  Liked by 1 persoon

 6. prachtige serie, mooie zachte tinten bij je bloemenfoto’s. De junikever kende ik nog niet, mooi beestje, lijkt wel op de meikever. De laatste foto is grappig met dat pootje zo bij zijn snuit, ben heel benieuwd naar de beverblog.
  groetjes Ghita

  Liked by 1 persoon

 7. Toch een hele mooie reportage van alles wat je daar gezien hebt.
  ik had wel eens van de junikever gehoord en gezien op internet maar zelf nog nooit mogen ontmoeten. Mooie “soft” flowers en ook je laatste foto (welke het begin is van je volgende blog) spreekt boekdelen :-_

  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s