Los Zand: Juni 2015

Door allerlei hinderlijke vakantieperikelen is mijn blogachterstand inmiddels opgelopen naar zes weken. Ik hoop de komende weken een inhaalslag te kunnen maken, te beginnen met nog een allerlaatste juni-blogje: Los Zand. Lekker kort deze keer, want veel was er niet meer over. Is na het superlange Zell am See verhaal ook wel eens lekker. Daar gaat-ie…

 

 

3 juni 2015 – Kennemerduinen

Walstrobremraap, een parasiet die je niet zo vaak ziet. Gezien op een wandeling door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Hoort eigenlijk niet in dit blog thuis, want is niet gemaakt met de EOS70D, maar met de Lumix FZ200:

Walstrobremraap
Walstrobremraap

29 juni 2015 – Achtertuin

Terwijl ik de tuin stond te sproeien, begon ik even met een waterlelie te stoeien (dat rijmt…)

2015-06-29 17-18-51 - IMG_1517dev_1080p
Waterlelie

29 juni 2015 – Polderbaan

Dezelfde avond maakte ik een rondje op de fiets naar de Polderbaan. Grote vogels die aan de lopende band opstegen vanaf de Polderbaan zijn makkelijk te kieken. Iets moeilijker was het om zodanig te timen dat de bijna volle maan in hetzelfde beeld gevangen kwam:

Fly me to the Moon
Fly me to the Moon

Prachtig licht van de ondergaande zon verleidde me nog veel meer vliegtuigfoto’s te maken. Ik begon bijna vliegtuigspottersneigingen te ontwikkelen… gelukkig kon ik dat onderdrukken.

De ondergaande zon leverde nog andere schitterende beelden op, zoals hier bij een meertje met watervogels in de Groene Weelde:

Groene Weelde
Groene Weelde

Ondertussen was het donker genoeg geworden om ook de maan nog maar eens vast te leggen:

Bijna vol
Bijna vol

30 juni 2015 – Achtertuin

Ik eindig met waar ik begon, de achtertuin. Een polletje Klavertje Vier stond er uitbundig te bloeien:

Klavertje Vier
Klavertje Vier

Ik ben er doorheen: alles wat ik van de maand juni wilde laten zien, heb ik laten zien. Nu snel op  naar juli… Dank voor het lezen en kijken.

4 reacties op ‘Los Zand: Juni 2015

  1. Hoi Dick,

    dan ben je al veel verder dan ik hahahaha…. Ik heb zelfs nog foto’s van vorig jaar die ik nog steeds moet plaatsen maar ja….. die tijd hé. Van dit blogje heb ik ook genoten en net als Kees vind ik de foto van de “Groene Weelde” echt fantastisch. Naar zoiets kan ik echt uren kijken. Prachtig!

    Groetjes, Helma

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.