5 reacties op “Orchissen aan Zee

 1. Ik ken dit plekje wel, ben er laatst ook met Stijve ogentroost bezig geweest, maar die gaan het blog niet halen, vond ze veel te saai. Jij hebt in de laatste wel mooi licht in de achtergrond.

  Die Orchissen zijn inderdaad lastig,maar leuk om over jouw geworstel te lezen, want het is zo herkenbaar. 5, 7 en 8 vind ik mooi, ook weer vanwege de achtergrond, die echt wat toevoegt aan de foto’s. Bij 6 en 13 verpest de felle witte lucht de foto’s toch wel een beetje, die waren bij mij in de prullenbak beland.

  Groeten Loes

  Liked by 1 persoon

 2. Wat leuk dat je zo’n plekje weet te vinden in het duin, en ik weet zelf hoe lastig orchideeën zijn te fotograferen, ik heb ze namelijk nooit echt vrij staan. Bij jou waren er zo te zien wel een paar mooie vrijstaande, foto 2, 3 en 4 vind ik erg mooi ( leuke namen, paashaas en vredesduif, ik zie er ook wel zoiets in). Foto 17 vind ik inderdaad net iets mooier dan 16. bij 16 is erg veel lange steel te zien van de achterste bloem. Bij 10 en 12 vind ik de achtergrond ook erg mooi. De felle witte achtergronden vind ik ook wat minder. De serie van het stijve ogentroost vind ik top, het is maar een piepklein bloemetje, knap gefotografeerd.
  groetjes Ghita

  Liked by 1 persoon

 3. Nu je het zo zegt kun je er inderdaad allerlei diertjes in zien, grappig. Mooie bloemen, die toch ook wel wat weg hebben van brandnetel en andoorn bloemen. Of moet ik zeggen dat die twee wat weg hebben van een orchis. Mooi dat jij altijd zo bezig bent met dat licht … ik let er niet vaak op maar zie achteraf wel de resultaten. Ik vind foto 3 en 4 het mooist.

  Liked by 1 persoon

 4. Die orchissen geven jou dus ook dezelfde problemen als mij. Vaak vind ik mijn plaatjes ervan “wel aardig” maar echt tevreden kan er niet snel over zijn. Een hele lichte achtergrond vind ik niet zo mooi, de zachtere tinten met wat paars erbij passen veel beter. Stijve ogentroost, nog nooit van gehoord. Ik zal er ook eens op letten.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s