Wisseling van de Wacht

21 April 2015 – Manpadslaan, Heemstede.

De EOS 60D deed de laatste tijd een beetje vreemd. Het navigatiewieltje haperde nog al eens en de aan/uit-schakelaar liep stroef. Dat was al een tijdje zo, maar nu begon ook de display kuren te vertonen: het beeld werd gespiegeld weergegeven en dat is best lastig kieken in Live View. Mijn plaatselijke fotoshop en hun reparatiebedrijf trokken samen de conclusie dat het hoogstwaarschijnlijk een vochtprobleem was en dat reparatie eigenlijk geen zin had. Zou toch maar tijdelijk zijn. Ik vond het wel aannemelijk klinken, tenslotte ga je in weer en wind met het toestel op stap en – vooral bij grote temperatuurswisselingen (winter, vlindertuin…) – ligt dan condensvorming op de loer. Maar ja, wat nu? Nog geen drie jaar is wel erg kort, hoewel er al een dikke ton aan kliks op de teller stond. Dat is de gemiddelde levensduur van de sluiter van de 60D, dus die zou ook binnenkort wel eens aan de beurt kunnen zijn…

Tijdens uitgebeid crisisoverleg aan de keukentafel werd het spaarvarken stuk geslagen en wat bleek: er zat genoeg in om een nieuwe camera uit te zoeken! Daar was vooral moeder de vrouw blij om, want anders zou ik haar maar gaan lopen vervelen ;-). De keus was snel gemaakt: het moest weer een camera met kantelbaar display worden en dan kom je bij Canon al gauw bij de 70D uit. Daar had ik bovendien goede verhalen over gehoord. De fotoboer bleek hem in huis te hebben en toevallig ook nog in de aanbieding, zodat ik al met al slechts twee dagen cameraloos ben geweest.

Om even te wennen aan de knopjes – waarvan sommige op een andere plaats zaten – én aan het touch-screen (!) ging ik dezelfde avond meteen aan de slag. Macrolens erop en de Manpadslaan op en neer. Zie hier de resultaten van het eerste geklungel met de 70D.

Het heerlijk naar knoflook ruikende Armbloemig Look bloeit daar deze tijd van het jaar volop:

Armbloemig Look
Armbloemig Look

Foto’s even aanklikken om ze in groter formaat te bekijken (ctrl+muiswieltje werkt onder Windows trouwens ook goed…). Tussen het Look stonden verspreid nog wat Bosanemonen:

Armbloemig Look en Bosanemoon
Armbloemig Look en Bosanemoon

Meteen in het veld zien de foto’s op het display er al superscherp uit en dat kan niet aan het schermpje liggen! Inzoomen om scherp te stellen gaat ideaal met het touch-screen. Ik vergeet het alleen nog wel eens… zal moeten wennen.

Armbloemig Look en Bosanemoon hebben hun beste tijd wel gehad, maar Pinksterbloemen zijn er nu ook volop.

Pinksterbloem
Pinksterbloem

Ik ben gek op knoflook en kruip dan ook nog maar eens dicht op het armbloemig look voor een close-upje:

Armbloemig Look
Armbloemig Look

Op deze laatste foto is al een beetje een oranje gloed waarneembaar van de ondergaande zon. Daar ga ik nog meer gebruik van proberen te maken. Als de zon nog wat verder zakt en het licht door de bomen valt, ontstaan mooie oranje lichtbollen. Een Pinksterbloem mag in de spotlights:

2015-04-21 20-27-46 - IMG_0286dev_1024px
Pinksterbloem

Een Paardenpluis doet het – iets overbelicht –  ook zonder oranje bollen goed… zeker als de pluisjes grotendeels al zijn weggebla….eh …waaid:

Paardebloempluis
Paardebloempluis

Ik ben niet ontevreden over deze eerste resultaten en denk dat ik er niet op achteruit ben gegaan. Nou maar proberen dit toestel wat langer heel te houden. Ik heb in ieder geval maar een verzekering afgesloten. Wordt vervolgd….

Dank voor het lezen en kijken.

8 reacties op ‘Wisseling van de Wacht

 1. Allereerst van harte gefeliciteerd met je nieuwe aankoop 🙂
  Een nieuwe camera moet je ook altijd weer leren kennen maar je bent al aardig op weg 🙂 Die iets overbelichte paardebloempluis vind ik echt supermooi. Goeie keuze!
  Groet, Helma

  Geliked door 1 persoon

 2. Het klungelen is je goed gelukt, wat een gave foto’s weer ! Toch weer leuk werken met zo’n nieuwe camera lijkt mij, vooral de pinksterbloem in het avondlicht vind ik geweldig mooi ! Groeten Adria

  Like

 3. Gefeliciteerd en succes met je nieuwe aanwinst! Zo te zien weet je er al aardig mee om te gaan, de pinksterbloemen springen er voor mij uit, prachtig in dat late licht.

  Groetjes Loes

  Like

 4. Hai Dick,

  Een schitterende serie. de laatste 6 foto’s zijn voor mij de mooiste van het geheel. Daar heb je gewoon mooier licht en dat scheelt enorm met dit soort foto’s.

  Groet,
  René

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.