10 reacties op “Naar Poelgeest

 1. Het was inderdaad een beetje te mooi weer voor goede foto’s, maar al dat kleine spul is wel erg lief.
  Kievit en Canadees zijn idd de mooiste van de reeks,
  Je laatste opmerking verbaast me een beetje. Je hoeft het in de Av-stand toch niet aan de camera over te laten? Gewoon belichtingscompensatie toepassen. Zeker bij dit soort vluchtbeelden moet je idd ruim overbelichten.

  Groet Loes

  Liked by 1 persoon

  • Dat zou je idd ook kunnen doen. Komt uiteindelijk op het zelfde neer: het doel is idd overbelichten. In de M stand is dit op de EOS – dacht ik – sneller in te stellen… We gaan lekker experimenteren!

   Like

 2. Voor ganzenfreaks is Poelgeest het paradijs. Er is een ruim aanbod aan gansjes in meerdere soorten en maten. Zoals je gemerkt hebt is het een hele kunst om met schone schoenen en kleding terug te gaan. Het aanbod aan vogels (en soms zelfs andere dieren) varieert.
  Loes noemde al de belichtingscompensatie. Die pas ik vaak toe wanneer nodig, zeker als de zon al krachtig is.
  Groet, Kees

  Like

 3. Leuke serie uit Poelgeest, inderdaad ik heb afgelopen tijd wekelijks mijn schoenen staan schoonmaken. Maar die kleine gansjes blijven leuk, de jonge eendjes nog veel leuker.
  Toch een mooi moment met de torenvalk, die heb ik daar nog nooit kunnen kieken.
  groetjes Ghita

  Like

 4. Ik ben er nog nooit geweest maar als ik deze beelden zie dan is het er vaak wel goed toeven.
  Je hebt ook mooie foto’s van de jonge gansjes kunnen maken, en ook van de Fitis. Je foto’s van de torenvalk kan je het beste gewoon gelijk overbelicht fotograferen want dan zie je ook gelijk wat je fotografeert 😉
  Groet, Helma

  Like

 5. Hai Dick,

  Soms heb je pech en moet je het met de gewone soorten doen, maar die gansjes en eendjes heb je wel direct heel fraai op de foto. Mooie standpunten bij een aantal foto’s.
  Zoals mijn voorgangers ook al gezegd hebben: Overbelichten.
  Ik doe dat bij iedere vliegende vogel al met minimaal 0,7 en soms een hele stop. Dat is zo ingesteld, maar niet vergeten om terug te zetten! Het nadeel is wel, dat als de vogel langs een donkere achtergrond (zoals een rij bomen) vliegt, je een te veel overbelichte vogel krijgt. Dit heb je echter alleen met witte vogels. De M-stand is wat dat betreft beter.

  Groet,
  René

  Like

  • Ik heb al wat geëxperimenteerd met de M-stand en dat gaat best aardig! Wat ook goed lijkt te gaan: eerst automatisch (Av) belichten op een boom/struik en dan AE locken…

   Like

 6. Ondanks de “mindere” opbrengst toch een goed gevuld blogje. Je had inderdaad de lichtomstandigheden niet mee, maar je hebt er het beste uitgehaald.

  Ook ik pas overbelichten toe op vliegende vogels. Vanuit de A stand handmatig de belichtingscompensatie instellen werkt voor mij het makkelijkst.

  Gr. René

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s