14 reacties op “De winter van 5 februari…

 1. De AWD in de winter levert prachtige beelden op. En dat laat je hier weer eens zien Dick. Er zitten juweeltjes van landschappen tussen. En een vos in de sneeuw is altijd goed voor een mooie plaat, met de tweede vossenfoto als mooiste. Ook de zwanen zijn prachtig, maar daar had je wel wat selectiever mogen zijn. Nu sneeuwen de mooiste foto’s een beetje onder in de massa,

  Gr. René

  Like

 2. Prachtige platen van het beetje winter dat we hadden, echt bijzonder mooi vooral de spiegelingen in het betonnen kanaaltje met dat bruggetje.
  En de poetsende zwaan, zo ondersteboven, erg grappig. Zo’n vossenplaatje als nr 2 is iets waar ik jaloers om word.

  Like

 3. Hele mooie foto’s ! Hoe een laagje sneeuw het landschap kan omtoveren tot een prachtig plaatje kun je aan deze foto’s weer eens goed zien. Het voorjaar zit er aan te komen, dat kan je goed merken aan de vogels; ze zijn al vroeg te horen ’s morgens , heerlijk ! Vr. gr. Adria

  Like

 4. Heimwee naar de winter (welke winter) als ik dit zie, wat was het mooi die dag. Ik vind dat jij veel prachtige landschapsfoto’s hebt gemaakt, dat ben ik toch een beetje vergeten die dag. De vos in de sneeuw was super, daar heb ik 20 minuten voor in de sneeuw gelegen en het heel erg koud gekregen. De wilde zwanen heb jij veel beter erop als ik die dag….en ook de zaagbekjes werkten goed mee. Jij hebt vast net zo genoten van die dag als ik.
  groetjes Ghita

  Like

 5. Prachtig gewoon! Die benseeuwde landschappen zijn werkleijk heel mooi om te zien. Ook de vos in de nseeuw is een plaat die ik ook graag had willen maken. Daar zitten ook echt hele mooie tussen. De wilde zwanen vind ik sowieso al prachtig om te zien. Toch ga ik in deze serie voor je landschappen. Echt genieten is dit.
  Groet,
  Helma

  Like

 6. Met de landschapsfoto’s laat je zien hoe mooi het gebied in de winter kan zijn. Ik heb mij daar toch niet zo uitgebreid mee beziggehouden als jij. Het wordt ook pas de moeite waard als er genoeg sneeuw is. Een vos in de sneeuw doet het altijd goed. Wij treffen het dat we soms vossen tegenkomen die aan mensen gewend zijn. Ze staan garant voor mooie winterse plaatjes. Wilde zwanen op het ijs heb ik gemist. Ze zorgen inderdaad voor een ander soort beelden. Heel fraai. Ik kan ook nog een blog vullen met wilde zwanen, wellicht komt het er nog van.
  Groet, Kees

  Like

 7. Wat heb je hier weer een leuk verhaal van gemaakt!
  Gelukkig heb ik van deze dag ook nog even kunnen mee genieten, al heb ik de eerste en mooiste uren gemist. Was trouwens leuk om je nu eens in levende lijve te ontmoeten.
  Fraaie landschapjes! de hdr doet het in de meeste gevallen heel mooi, al zijn sommige voor mij net iets teveel van het goede. Ik moet hier toch ook echt eens iets mee gaan doen. Welk programma gebruik jij hiervoor?
  Dat mooie vosje in de sneeuw had ik ook wel voor mijn lens willen hebben, zeker met zulk fijn licht erbij. Heb zelf nog een andere, die komt nog wel een keertje voorbij, heb een beetje teveel mapjes om blogjes van te maken. Luxe probleem 😉
  Groetjes Loes

  Like

  • Hai, Loes.
   Het genoegen was geheel wederszijds en zal vast nog wel eens een vervolg krijgen.
   Stoeien met HDR is weer een vak apart, maar wel leuk. Ik gebruik meestal Photomatix Pro (kan je vast wel ergens vinden 😉 ); dat geeft de beste resultaten en er kan heel veel mee. Het is inderdaad de kunst om niet te overdrijven (hoewel dat bij architectuur soms wel weer kan, persoonlijke kwestie…) en ik ben zelf ook nog steeds doende om mijn grenzen daarin te verkennen. Maar oefening baart kunst, toch?
   Wat betreft je luxe probleem: keep on blogging, dan raken ze vanzelf wel leeg! Voorlopig wordt het herfstweer, dus dat scheelt ook. Mijn pestvogels staan op het punt van uitvliegen…
   Groetjes, Dick

   Like

   • Bedankt Dick, Photomatix Pro heb ik vaker van gehoord, ga er eens in duiken. Het is er nu idd weer voor.
    Misschien laat ik mijn pestvogels ook al wel vandaag uitvliegen…. en intussen kijk ik uit naar je jouwe.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s