6 reacties op “Kristallenjacht

 1. Hele fraaie serie, en volgens mij valt het nog niet mee om die ijskristallen er goed op te krijgen. Ik zelf heb die actie nog niet geprobeerd, maar krijg er wel zin in als ik je foto’s zie. Zie er alleen tegen op om met die kou op de grond te gaan liggen, brrrr

  Like

 2. Ik sta er telkens weer versteld van hoeveel jij in een paar uurtjes kunt doen!
  Mooie en interessante serie, altijd leuk om te lezen hoe je van alles uitprobeert, zo herkenbaar.
  De juiste scherptediepte is inderdaad heel lastig, bij je keuze f/4.5 en f/16 ga ik dit geval voor de f/4,5. die kijkt rustiger.
  Leuk dat je ook met warm en koud bezig geweest bent, moeilijk kiezen, maar ik neig hier net als jij naar de warme.
  De ijsmosjes met sporenkapsels hebben het voor mij niet helemaal, ik denk dat hier net even te weinig scherp is.
  Spelen met zonlicht oogt op het eerste gezicht wat onrustig, maar in het groot zijn ze wel prachtig!
  En dan vanaf de paddenstoel krijg je echt de smaak te pakken, ik vind ik ze allemaal zeer geslaagd, dat voorzetlensje van jou doet goed werk.
  Laat er nog maar meer van deze ochtendjes komen!

  Groeten Loes

  Like

 3. Macro gebruiken onder winterse omstandigheden valt niet mee. Ik ben er ook een keer mee bezig geweest maar het resultaat is in de prullenbak verdwenen. Het zoeken naar de juiste scherptediepte en het onderwerp blijft een eeuwig durende zoektocht, maar wel boeiend en leerzaam. De foto’s van de paddenstoel bedekt met rijp vind ik de mooiste.
  Groet, Kees

  Like

 4. Prachtig om te zien. Dit zijn de echte juwelen van de natuur.
  Ik vind de F4 en de F16 beide wel wat hebben. De F4 (foto 5) is iets sfeervoller maar de F16 (foto 6) heeft weer mooie scherpe details. Hoe dan ook, ik heb dit nog niet voor elkaar gekregen. Prachtige serie.

  Groet, Helma

  Like

 5. Leuk hè, nieuw speelgoed! Maar prachtige foto’s hoor. Bij de vergelijking warm en koud ga ik voor koud. Past toch beter bij het onderwerp. De paddokristallen hebt je prachtig vastgelegd en je verklaring van de wijnglaasjes zou best eens waar kunnen zijn. En ik had biet verwacht dat JIJ nog eens naar koud winterweer zou verlangen 😉

  Gr. René

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s