12 reacties op “Priegelwerk

 1. De oranje wimperzwammetjes vind ik wel speciaal. Ik ben ze nog nooit tegengekomen (waarschijnlijk niet goed gekeken) Ik vind ze wel schattig en naamwaardig zal er dus de volgende keer zeker op gaan letten. Verder de Tengere Beukentaailing vind ik karakter hebben door zo mooi overeind te blijven op zo’n lang dun steeltje. Ook de Sneeuwwit Franjekelkje is heel bijzonder. Leuk dat je de lucifer er bij hebt gefotografeerd, geeft goed aan hoe fragiel ze zijn.

  Like

 2. Je pakt hier wel uit met een heleboel prachtige opnamen. Dat kleine spul goed fotograferen is toch wel een hele klus, dus petje af. De taailingen zijn heel goed gelukt, maar ook het franjekelkje met druppeltjes is prachtig. Overduidelijk dat je je geamuseerd hebt.
  Groet, Kees

  Like

 3. Noi dat is idd Priegelwerk……….Wat
  mooie composities heb je ervan gemaakt!! Super!!
  prachtige kleuren, scherpte en belichtingen, mooi hoe
  je de verhoudingen weergeeft door middel
  van een lucifer, echt ieniemienie!!
  dikke complimenten zo veel
  geduld heb ik niet, goed bezig!!!
  jou blog geen super snel laden bij mij 🙂

  groetjes en alvast een fijn weekend, Nieske

  Like

 4. Prachtig! er zitten supermooie foto’s tussen van die priegelige kleine zwammetjes, heel knap hoor. De reus en klein duimpje vind ik erg mooi, de tengere beukentalingen, hoe krijg je het voor elkaar, mij is het gewoon niet gelukt (veel te klein die zwammetjes), de mycena’s doen het altijd goed. Wederom een heerlijke blog.
  groetjes Ghita

  Like

 5. Jeetje mina zeg….. dit is toch werkelijk weer jaloersmakend met deze kleine zwammetjes. Wat een prachtexemplaren zitten erbij. Nee… het zijn allemala prachtexemplaren al zijn de wimperzwammen en het Sneeuwwitte Franjekelkje werkelijk topstukken. Echt geweldig mooi en ik had wat graag naast je gezeten. Ik ken dit gebied waar je was helemaal niet dus moet maar eens even op google kijken. Ik heb hier in ieder geval super genoten!

  Groet, Helma

  Like

 6. Dat is allemaal prachtig priegelwerk Dick! Heel knap hoe je dat kleine spul zo mooi scherp krijgt, ik heb daar steeds grote moeite mee. Wist niet dat er beukemycena’s en beukentaalingen bestaan, ik dacht dat ze allemaal van dezelfde soort waren. Dat witte franjekelkje met die druppeltjes is zó mooi!
  Tussenringen heb ik sinds kort, maar ben er nog niet echt heel enthousiast over. Je bent gebonden aan een beperkte afstand, en dat vind ik niet echt praktisch. Maar ik heb ze nog maar te kort geprobeerd om er een objectief oordeel te kunnen geven, eerst nog maar wat meer mee stoeien.

  Groeten Loes

  Like

  • Dankje voor de complimenten, Loes.
   Wat die tussenringen betreft: ik denk dat het scherpstellen alleen maar moeilijker wordt. Ik weet niet wat voor camera jij hebt, maar ik heb er een met een kantelbaar display en daarop stel ik handmatig scherp. Dat is bij een 5x vergroting (of 10x kan ook nog) dan redelijk goed te zien. Ik zal je avonturen met de tussenringen goed in de gaten houden. Komt vast wel een blog over…
   Groet, Dick

   Like

   • Ik heb ook een kantelbaar scherm Dick, en stel altijd handmatig scherp. Maar of ik dat nou in liveview in een vergroting doe of niet, het lukt me niet om net die scherpte te vinden die ik wil. Heb wel eens het gevoel dat mijn scherpstelring te stroef draait, waardoor ik de finetuning mis, maar misschien is mijn eigen motoriek niet helemaal goed afgesteld ?
    Was van plan wel wat te schrijven over de tussenringen, maar omdat ik ze vrijdag voortijdig aan de kant gegooid heb weet ik dat nog niet zeker.

    Groeten Loes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s