10 reacties op “Vlinders uit Amsterdam

 1. Wat een machtig mooi en vrolijk gezicht, mozaïekjes. Jammer dat Artis niet zelf een site heeft met alle vlinders en hun namen, of misschien heb ik het nog niet gevonden.

  Like

 2. Heel vroeger ben ik er 1 keertje geweest en ik weet alleen nog dat ik er in een half uurtje al doorheen was.
  Maar die vlinders zijn stuk voor stuk schoonheden en dito je foto’s … Ze zijn natuurlijk ook wel gewend om mooi te poseren voor de foto, of niet?

  Like

 3. Prachtige foto’s Yemrev. Artis heeft een vrij nieuwe vlindertuin. Ik ben er zelf een keer geweest en ik vind het wel behoren tot de grotere in Nederland. Toen ik er was vlogen er veel soorten. In tegenstelling wat ik destijds in Emmen aantrof. Erg veel dezelfde vlinders. In het voorjaar en vooral zomers kan je vlindertuinen het beste bezoeken en heb je de meeste kans op verschillende soorten.. De Orchideeenhoeve in Luttelgeest heeft naar mijn idee de grootste kans op glasvleugelvinders. Ik ben er enkele malen geweest en iedere keer hadden ze er wel enkele vliegen (tot honderden!). Ik begreep dat ze ze zelf kweken. Ze werken samen met de vlindertuin in Kwadedamme (zeeland) maar daar heb ik af en toe maar een glasvleugelvlinder gezien. In Havelte (papiliorama) ben ik verschillende soorten glasvleugelvlinders tegen gekomen. Blijdorp (amazonica), de botanische tuin in Utrecht en de Passieflorahoeve hebben ze ook wel eens….En dan moet ik Vlinders aan de Vliet niet uitsluiten natuurlijk….

  Like

  • Dank voor je uitgebreide reactie, Bart. Vlinders aan de Vliet was ik in het voorjaar en toen hadden ze ze niet. Orchideeënhoeve vind ik een beetje te ver weg (misschien als ik eens in de buurt op vakantie ben). Vlindorado in Waarland is mijn volgende kandidaat. Dan bel ik wel van te voren even op om te checken.

   Liked by 1 persoon

 4. Prachtige serie, Dick. De één na laatste vind ik bijzonder mooi! Ik vind vlindertuinen ook heerlijk om te bezoeken en er te fotograferen. Ga graag naar “Vlinders aan de Vliet”. Aardige mensen die je geen strobreed in de weg leggen om te fotograferen.

  Like

 5. Wat een prachtige beelden zitten erbij en wat zijn vlinders toch mooie items om te fotograferen maar ook wel moeilijk. De schoenmakers vlinder en vooral de eerste is heel mooi met dat scherpe oog. Heb genoten van je foto’s.

  Like

 6. Vlinders zijn een dankbaar maar vaak lastig onderwerp omdat ze zo beweeglijk zijn. Als je geduld genoeg hebt houd je er altijd wel een aantal mooie platen aan over, zoals je zelf ook gemerkt hebt. Het is geen verrassing dat de vlindertuinen niet op ieder gewenst moment alles te bieden hebben wat je zoekt. Even bellen is dan inderdaad wel verstandig. Mooie serie en een aantrekkelijke onderbreking van alle blogs over paddenstoelen.
  Groet, Kees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s