7 reacties op “Terugkeer van de Paddo’s

 1. Nou Dick, dat is een rijk oogst van een paar uurtjes paddo’s fotograferen!
  Het is weer een genoegen om te lezen en te zien hoe jij je al experimenterend hebt uitgeleefd in het bos. De porceleinzwam met guttatiedruppel vind ik mede door mooi gekleurde achtergrond heel erg mooi, en deze bevalt mij veel beter dan de zwarte achtergrond.
  Dat kleine langdraadwatje: schitterend, knap hoor,dat kleine spul.
  Het hazenpootje is weer zo’n foto die ik liever in staand formaat zou zien, maar ik vind hem verder wel heel geslaagd.
  Leuk hè, scherpstellen op voorste/achterste. Op de achterste krijg je vaak een veel mooiere onscherpte, maar soms weet je inderdaad echt niet meer wat voor en achter is 😉

  Ik krijg zin in bos en paddo’s…. maar het is buiten zó somber, dat gaat vast niks worden.

  Groet
  Loes

  Like

 2. Schitterende serie Dick, ik krijg nu zo’n zin om het bos in te gaan op zoek naar paddenstoelen en dan lekker te stoeien met scherptediepte, standpunten, door de begroeing heen, steeds anders scherpstellen, jij laat hier zien hoeveel er mogelijk is.
  groetjes Ghita

  Liked by 1 persoon

 3. Jij hebt je lekker vermaakt met de “return of the paddo’s”. Het stoeien met de instellingen blijft leuk, al heb je er thuis nog behoorlijk veel werk aan om te selecteren wat het meest geslaagd is. Uiteindelijk heb je er een heleboel mooie platen aan over gehouden. Voor het uitkiezen van het focuspunt is volgens mij moeilijk een richtlijn te geven. Het blijft trial and error.
  Ga lekker door met de paddo’s en laat ons vervolgens mee genieten.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 4. Hele mooie serie weer, en je hebt gelijk wat betreft dat je je met een paar paddestoelen uren kunt vermaken. Ik had laatst de hele middag doorgebracht op drie vierkante meter 🙂 Over geluk gesproken!
  De porseleinzwam met de druppel vind ik heel mooi, verder houd ik van bokeh ballen maar bij foto 1 vind ik het te druk overkomen dus gaat mijn voorkeur naar de andere. Die langdraadwatjes zijn ook heel leuk, ik heb ze zelf nog nooit gezien. Ze zijn allebei mooi maar de portretversie zie ik het liefst.
  De gedetailleerd lamellen vind ik ook mooi, weer eens iets anders en de mycena is een leuke afsluiter met de mystieke uitstraling!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s