Zwarte Woud 3: De Blommekes

Mei 2014 – Zwarte Woud (D)

We zitten zo langzamerhand midden in de herfst en dan is het misschien wel een beetje raar om een blogje te publiceren over voorjaarsbloeiers, aan de andere kant vormt het misschien wel een welkome afwisseling tussen alle herfstkleuren en paddestoelen.

In deel 1 van mijn Zwarte Woud trilogie kwamen architectuur en “long exposure-experimentenen” aan de orde; deel 2 was gewijd aan de vogeltjes. Het derde en laatste blog is geheel gevuld met flora. Heel ver weg hoefde ik daarvoor niet: 100m achter de vakantiewoning een smal bospaadje op. Daar stond genoeg om een paar uurtjes mee te stoeien. Echt representatief voor de flora van het Zwarte Woud is het dus niet, maar daar gaat het ook niet om. Ik heb geprobeerd er iets moois en sfeervols van te maken en wil dat laten zien in het volgende overzicht. Gegroepeerd op kleur en voorzien van een naam voor zover ik die kon achterhalen.

1. Wit

Wilde Klaverzuring:

Wilde Klaverzuring
Wilde Klaverzuring

Lieve Vrouwe Bedstro:

Lieve Vrouwe Bedstro
Lieve Vrouwe Bedstro

2. Roze

Bergvaleriaan:

Bergvaleriaan
Bergvaleriaan

Dagkoekoeksbloem:

Dagkoekoeksbloem
Dagkoekoeksbloem

3. Groen

Geen bloem, maar een blad:

Varenblad
Varenblad

Witte Rapunzel. Eigenlijk een witte bloem, maar in de knop nog echt groen:

Witte Rapunzel
Witte Rapunzel

En nogmaals een blad. Het komt me bekend voor, maar van welke boom of struik?

2014-05-13 16-42-52 - IMG_3032_1024px

4. Geel

Wolfsmelk:

2014-05-13 16-17-10 - IMG_2976_1024px

5. Blauw

Kruipend Zenegroen:

Kruipend Zenegroen
Kruipend Zenegroen

Bosviooltje:

Bosviooltje
Bosviooltje

Gewone Ereprijs:

Gewone Ereprijs
Gewone Ereprijs

6. Geel-wit-roze:

Onbekend (madelief?)

2014-05-14 18-57-31 - IMG_3217_1024px

 

Hiermee ben ik aan het eind gekomen van mijn botanische avonturen in het Zwarte Woud.

 

 

 

7 reacties op ‘Zwarte Woud 3: De Blommekes

 1. Zoals al aangekondigd, nu je blog eens even op m’n gemak gelezen en bekeken, het zijn echt hele mooie foto’s waar mijn (bloemen) hart sneller van gaat kloppen. Zal ik een favoriet uitkiezen? Ach waarom zou ik, alle foto’s zijn met evenveel liefde en aandacht gemaakt. Top blog!

  Geliked door 1 persoon

 2. Een prachtige serie heb je vast gelegd. De 2e foto van ondere is mijn favoriet. Trouwens dat je nu je voorjaars bloemen laat zien, helemaal geen probleem doet mijn alleen maar weer verlangen naar het voorjaar, mijn favoriete tijd van het jaar!

  Geliked door 1 persoon

 3. Het lukt je steeds beter Dick om zo’n lekker sfeertje in je foto’s te krijgen!
  Wat me opvalt is dat je vrijwel nooit foto’s in staand formaat maakt. Bijv. het kruipend zenegroen zou volgens mij dan nóg mooier uitkomen, nu lijken de bloemen soms wat ‘afgeknipt’.

  Groet
  Loes

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank voor de complimenten, Loes. Ik kijk goed naar jou 😉
   Ik zal je opmerking iover het staand formaat in gedachte houden, Ik doe het niet bewust, maar het komt denk ik vooral omdat ik het kijken naar foto’s in staand formaat op de PC meestal tegen vind vallen. Daarnaast ligt een camera op de grond of op een rijstzak natuurlijk zo wel stabieler…
   Groet, Dick

   Like

   1. Zo dacht ik er voorheen ook over Dick, ik wilde een foto fullscreen kunnen zien. Maar het went 🙂
    Ruzie met de rijstzak herken ik ook, en vooral als de draadontspanner er aan de zijkant in zit.
    De laatste tijd gebruik ik de rijstzak steeds vaker alleen maar als steuntje, en draai ik de camera toch vanuit de hand, omdat je die éne nuance in het licht ( lees achtergrond ) anders zo snel mist. Dat resulteert helaas in minder scherpe beelden, maar het komt de sfeer ten goede.
    Ooit hoop ik beide onder controle te hebben…..
    groeten Loes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.