Een Avondwandeling

Dinsdag 22 april 2014 – Bennebroekbos

Het is alweer een maand geleden dat ik een bezoek bracht aan het Bennebroekbos. Toen (21 maart) hield ik me voornamelijk bezig met de Vingerhelmbloem, waar zo’n beetje het hele bos paars van zag. Ik realiseer me nu dat ik daar nog geen blog over heb geschreven en dat gaat er ook niet meer van komen. Ik zal daarom dit blog beginnen met 1 fotootje van die exercitie:

Ik weet nog wel dat het een lastig bloempje was om een beetje netjes op de kiek te krijgen (vooral omdat er zoveel stonden), maar deze vind ik toch wel geslaagd.

Zo, dan zijn we daar ook weer vanaf. Nu over vandaag: de avonden worden weer lekker lang, een avondwandeling dus, hopelijk met mooi licht. Op weg naar het bos eerst even langs de ooievaars aan de Fazantenlaan: zouden ze al op nest zitten? Ja hoor: beide nesten blijken in gebruik, waarvan het achterste hoogstwaarschijnlijk door een lesbisch stel (inside information). Op het voorste nest – waar begin mei de eerste jongen worden verwacht – steekt een kopje bovenuit, de wederhelft loopt te foerageren en vliegt terug naar het nest, zonder dat-ie iets meebrengt voor de broeder/broedster. Zo werkt dat natuurlijk niet! Neem eens een voorbeeld aan de meerkoeten: die slepen van alles mee!

Verder valt hier niet veel meer te beleven, dus op naar het Bennebroekbos, waar volgens een tweet van de boswachter nu de Dubbele Bosanemonen en de Pimpernoot in bloei staan. Beide schijnen iets bijzonders te zijn. Toch handig, dat Twitter!

Het eerste plaatje is van een Boshyacint en heeft een aardige sfeer door de bokeh lichtbollen op de achtergrond. Qua compositie vind ik hem nog niet tof:

Boshyacint
Boshyacint

Ha, daar zal je de Dubbele Bosanemoontjes hebben! Zeker, heel apart, maar er staan er niet zoveel en het is dan ook moeilijk om er een beetje deftig kiekje van te maken. Zoeken, draaien en keren levert uiteindelijk dit dubbelplaatje op:

Dubbele Bosanemoon
Dubbele Bosanemoon

Ik wil niet discrimineren, maar de focus leg ik hier bewust op het achterste exemplaar, omdat die er gewoon wat mooier uitziet. Meer kan ik er niet van maken en loop verder, o.a. op zoek naar de Pimpernoot. Geen idee hoe die eruit ziet, maar het zal een struik zijn. De eerste struik met witte bloemen die ik tegen kom, blijkt hem achteraf helemaal niet te zijn…

 

De zon zakt al aardig, waardoor sommige bokeh cirkels al een beetje oranje-gele gloed begint te krijgen. Een mooi extraatje, dat nog eens terug komt bij deze blauwe Boshyacint:

Ik loop alweer huiswaarts als ik dan toch nog de Pimpernoot ontdek: deze bloesem heb ik nog nooit eerder gezien, dit móet hem wel zijn! Zoekend naar een mooie positie om hem te fotograferen, valt mijn oog op één supermooie knaloranje bokeh cirkel. Die moet er natuurlijk ook op, maar dat valt nog niet mee. Dit is het beste resultaat:

Pimpernoot
Pimpernoot

Een mooi kiekje om dit blogje mee af te sluiten. Ik probeer nog wel wat met (nog steeds) blauwe druifjes in tegenlicht, maar dat werd geen succes. Als de zon eenmaal onder is, wordt het al gauw te donker. Maar ik ben tevreden: op naar de koffie!

Een reactie op “Een Avondwandeling

  1. De ene blog na de andere vliegt me hier om de oren. Kom er niet aan toe om op allemaal te reageren, maar lees ze wel hoor!

    Lees tussen de regels door dat je bloemen toch wel lastig vind om mooi te fotograferen. Heel herkenbaar! Ik ben er ook niet zo goed in vind ik zelf. Maar ach, je houdt wel van een uitdaging toch? Dus ik verwacht nog vele bloemenblogs van je de komende tijd.

    Gr. René

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.