Vaarwel Wintertijd

Donderdag 19 december 2013 – Haarlem (bij nacht)

Ik had nog materiaal liggen van een tweede sessie nachtfotografie in Haarlem en een mooie gelegenheid om dat te publiceren leek mij de dag dat we afscheid gaan nemen van “de donkere dagen”, als afsluiter van de wintertijd. Vandaag dus!

De vorige keer nam ik de Grote Markt, het Houtplein en uiteraard het Spaarne op de korrel, het doel van deze missie was de Amsterdamse Poort en in ieder geval de Melkbrug vanaf de andere kant van het Spaarne.

De Amsterdamse Poort:

Amsterdamse Poort
Amsterdamse Poort

Uiteraard zijn alle foto’s weer het resultaat van drie samengevoegde foto’s met verschillende belichting opgenomen (HDR).

Dan op naar de Melkbrug. Ik was – naar aanleiding van een vorig blog – door een aankomend architect benaderd met de vraag of ik misschien toevallig een foto van deze brug had, gezien richting het centrum. Die had hij willen gebruiken om zijn ontwerp voor het nieuwe brugwachtershuisje te presenteren. Helaas had ik die op dat moment (nog) niet en kon hem dus niet helpen… zijn ontwerp is het niet geworden, overigens. Misschien wél als hij deze foto had kunnen gebruiken 😉

Melkbrug
Melkbrug

Vanaf de andere kant van de brug kijkend, zie je het Donkere Spaarne met de Waag en Teylers Museum:

De Waag
De Waag

Het is geen aangenaam weer, dus ik wil er een eind aan breien en dat doe ik met – nogmaals – molen De Adriaan, toch wel erg fotogeniek gelegen in een bocht van het Spaarne:

De Adriaan
De Adriaan

De laatste foto vind ik persoonlijk de mooiste, met als bonus de opkomende bijna volle maan. Een mooie afsluiter van de wintertijd. Op naar de zomer!

O ja…en niet vergeten de klok een uur VOORUIT te zetten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.