Variatie in de AWD

Donderdag 12 september 2013 –  AWD, ingang De Oase.

Ik begin een beetje achter te lopen met bloggen. Dat heb je als pensionado: druk, druk, druk. Misschien moet ik wat fotograferen betreft even de handrem aantrekken?

Hier het verslag van een ochtendwandeling door de AWD. Ik was voor mijn doen vroeg op en al om 8 uur in de natuur, bij ingang De Oase. Wat dat betreft is dit wel meer mijn seizoen: de zon komt op steeds schappelijker tijd op; misschien kan ik binnenkort ook eens een mooie zonsopkomst kieken… Vandaag nog niet, nog weinig kleur in de lucht en er hing slechts een lichte nevel, zoals hier boven het water van het betonnen kanaaltje:

Lichte nevel
Lichte nevel

De ander kant opkijkend stond er ineens een jong damhert mij mistig aan te kijken:

Jong damhert in de dunne mist
Jong damhert in de dunne mist

Voordat ik het Eiland van Rolvers in ga maak in nog even een landschapsfoto, dat hoort er toch ook wel bij:

Nieuw Kanaal
Nieuw Kanaal

De nevel is inmiddels helemaal verdwenen en de zon breekt af en toe goed door. Afgelopen nacht had het geregend en de druppels zijn nog niet verdampt. Daar maak ik dankbaar gebruik van om eens te experimenteren met druppelkieken. Dat valt nog niet mee om ze goed scherp te krijgen, hoewel ik over deze redelijk tevreden ben:

Regendruppels op riet
Regendruppels op riet

Ik steek het Eiland van Rovers dwars over. Lekker ouderwets struinen is het hier toch. Er wordt hier op sommige plaatsen hard gewerkt aan de natuur (…). Zo wordt hier en daar de oeverbegroeiing rondom poeltjes weggehaald. Hopelijk weten ze waar ze mee bezig zijn… Afschot van herten is een heikele kwestie, maar ik kan er al niet tegen als er ergens een boom wordt gekapt!

Tijd voor wat insecten-macro-kiekjes:

Groene Vleesvlieg op duindoorn
Groene Vleesvlieg op duindoorn
Bruine Winterjuffer (?)
Bruine Winterjuffer (?)
Gewone Wesp
Duitse Wesp

Ook rupsen vallen uiteraard onder de insecten. Dit is wel een heel klein rupsje. Geen flauw idee welk vlindertje hier bij hoort. Heb erg mijn best gedaan om hem een beetje scherp op de foto te krijgen:

Piepklein rupsje
Piepklein rupsje

Ik vervolg mijn weg richting de vossenplek. Niet voor de vossen, maar meer voor een eventueel ijsvogeltje. Meer tijd dan 20 minuten heb ik echter niet (afspraak met tandarts…) en dat is in dit geval te kort. je moet dan wel heel veel geluk hebben. Andere keer beter zullen we maar zeggen. Ik moet me vandaag verder maar behelpen met nog wat heidelibellen:

Heidelibel
Heidelibel

En tot slot nog iets waar menigeen jaloers op zou zijn. Het was inmiddels helemaal betrokken geraakt en dus leek het me geen boomkikkerweer, maar toen ik langs de bekende, geheime plek liep, stond daar iemand toch iets te fotograferen. Ben even gaan informeren natuurlijk, zo ben ik dan weer wel. En verdomd, er zaten er toch een paar, maar wel ver weg deze keer, te ver voor een macro. Met mijn telezoom-uit-de-losse-pols en fors croppen en na-verscherpen toch geprobeerd een paar toonbare kiekjes te maken. Er zat er zelfs één op een braam! Echt waar! Zover weg tussen duindoorn en braam dat nu toch echt niemand moet wagen te suggereren dat ze daar niet uit zichzelf gaan zitten!

Boomkikker met vlieg
Boomkikker met vlieg

Net voordat ik af wilde drukken, streek er een groene vlieg neer op zijn rug. Hij vertrok geen spier en bleef onverstoorbaar zitten.

Al met al ging hier weer veel tijd in zitten, zodat ik me toch nog moest gaan haasten om op tijd bij de tandarts te zijn. Tot de volgende blog!

7 reacties op ‘Variatie in de AWD

  1. Mooie AWD serie, ik ga deze week zeker nog een keertje kijken, hopelijk smorgens met mist en later en mooi zonnetje, maar het zal in ieder geval genieten worden daar, ben er al te lang niet meer geweest.
    groetjes Ghita

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.